Hop til indhold

Ulykkesforsikring

Du kan have ro i maven, hvis uheldet er ude. Vores ulykkesforsikring dækker ved både små og store skader.

Dækker tandskader uden selvrisiko

Få dækket både tand- og tyggeskader uden selv at skulle have penge op af lommen.

Frihed til at dyrke alle former for sport

Vi dækker dig uanset hvilken sport, du dyrker – også det ekstreme.

En af Danmarks bedste dækninger

Vores betingelser var branchens bedste i 2023 ifølge Forbrugerrådet Tænk.

 

Vælg hvad der passer til dig

Vælg hvad der passer til dig

Se vores dækninger.

Ulykkesforsikring Ekstra

Inkl. hospitalskompensation og dækning af tøj og briller.

Ulykkesforsikring Men+

Få behandling efter ulykker og erstatning ved varigt mén.

Vælg hvad der passer til dig

Se vores dækninger.

Ulykkesforsikring Ekstra

Inkl. hospitalskompensation og dækning af tøj og briller.

Alle former for sport - inkl. skisport

Du er godt dækket, uanset om du holder dig aktiv med ski, klatring, fodbold, dykning eller motorsport. Vi dækker nemlig alle former for sport og ekstremsport.

Dobbelterstatning fra 30 % mén

Dobbelterstatning sikrer dig ekstra stor erstatning ved skader, der fører til varigt mén på 30 % eller derover. Hvis du fx får en alvorlig rygskade og har valgt en forsikringssum på 1,5 mio kr., vil du få udbetalt 60 % af forsikringssummen - dvs. 900.000 kr.

Tand- og tyggeskader

Dækker udgifter til tand- og tyggeskader, inklusiv skader på tandprotese, som er direkte forbundet til en skade/ulykke. Derudover er senskader efter behandlinger også dækket. Vær opmærksom på, at hvis tandens tilstand i forvejen var svækket, kan erstatningen blive nedsat eller helt bortfalde.

Varigt mén fra 5%

Kommer du til skade eller ud for en ulykke, dækker vi dig allerede fra 5% varigt mén.

Varigt mén er, når en skade har varige helbredsmæssige konsekvenser. Det varige mén fastsættes i procent mellem 0-100% af en sundhedsfaglig.

Får du fx varigt mén på 10% efter en rygskade, vil du få udbetalt 10% af din valgte forsikringssum. Er den på 1,5 mio. kr. vil du få udbetalt 150.000 kr.

Skader efter besvimelse

Dækker hvis du kommer fysisk til skader som følge af besvimelse eller ildebefindende. Derudover dækker vi også, hvis du skulle komme til skade som følge af solstik, hedeslag, forfrysning eller dykning.

Dødsfald

Hvis en skade fører til dødsfald, får de nærmeste pårørende udbetalt 15% af den valgte forsikringssum.

Skade på tøj og briller

Dækker tøj, sko eller tilbehør, fx en cykelhjelm eller et par briller, som blev beskadiget under en ulykke, hvor du også selv kom til skade.

Hospital og behandling

Hospital Hvis du har været udsat for en ulykke som kræver, at du indlægges på et hospital, får du 500 kr. pr. dag i op til 12 måneder, hvis du bliver indlagt i mere end 5 sammenhængende dage.

Behandling Dækker udgifter til behandlinger, der har direkte forbindelse til en skade/ulykke - fx psykolog, fysioterapi, zoneterapi, osteopati, behandlende massage og lignende.

Transport og hjælp i hjemmet

Transport Dækker transportudgifter ifm. en skade/ulykke - fx til nærmeste behandlingssted, eller ved senere behov for behandling (dækker op til 8 gange transport til og fra behandlingen). Hjælp i hjemmet Giver tilskud til bl.a. rengøring, nødvendigt havearbejde eller børnepasning, hvis ingen andre i husstanden kan hjælpe til.

Gå verden i møde med ekstra sikkerhed

Se vores tilvalgsdækninger

Forhøjet mén

Få en større erstatning ved varigt mén på arme, hænder, fingre, øjne og ører. Den forhøjede dækning fastslås ud fra méntabellen, som du finder i vores betingelser. Ved en méngrad på 30% eller mere, udløser dækningen dobbelterstatning. Forhøjet mén kan kun tilvælges af voksne, der er fyldt 18 år.

Skader sket pga. sygdom

Skader sket pga. af sygdom Dækker skader, der sker som følge af sygdom - fx diabetes, slidgigt eller  hypermobilitet. Det kan fx være ved en hovedskade som følge af besvimelse pga. influenza. Forværring af mén efter ulykke pga. sygdom Dækker hvis et varigt mén efter en skade forværres af en sygdom – fx epilepsi, diabetes eller influenza. Bemærk, at disse to dækninger ikke kan vælges til personer, der er 70 eller derover.

Straksudbetaling af erstatning

Knoglebrud Få udbetalt 1 % af forsikringssummen med det samme ved knoglebrud og lignende skader - fx et overrevet korsbånd. Har du fx en forsikringssum på 1,5 mio. kr., får du 15.000 kr. i strakserstatning. Alvorlig brandskade og hjerneskade Få udbetalt 10 % af forsikringssummen med det samme ved alvorlig brandskade eller hjerneskade. Har du fx en forsikringssum på 1,5 mio. kr., får du 150.000 kr. i strakserstatning.

Kritisk sygdom barn

Hvis barnet får diagnosticeret en kritisk sygdom, fx diabetes, nyresvigt, bakteriel meningitis eller leddegigt, før barnet fylder 18 år, kan du som forælder eller værge få udbetalt en forsikringssum pr. diagnose.

"alt fungerede perfekt fra forsikringens side. Ingen problemer."

Marianne Sørensen
4,5 af 5

Baseret på 18.393 anmeldelser

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvad er en ulykke?

En ulykke er en pludselig hændelse, som giver en skade på dig. Det kan fx være, at du snubler over en kantsten og falder og brækker armen. I forbindelse med genoptræning har du brug for behandling hos en fysioterapeut. Det kan vi hjælpe med. Hvis det alligevel ender med, at du har fået varige skader efter ulykken, kan du få erstatning for varigt mén. Se mere under spørgsmålet Hvad er mén?

Almindelige bevægelser, som du udfører i din dagligdag, er ikke en ulykke. Heller ikke selvom du pludselig får ondt af at udføre dem. Der er altså ikke tale om en ulykke, hvis du fx bukker dig ned for at samle noget op fra gulvet og pludselig får ondt i ryggen. 

Hvad dækker ulykkesforsikringen - og hvad dækker den ikke?

Det kan være svært at forstå, hvad ulykkesforsikringen dækker - og hvad den ikke dækker. Derfor har vi samlet et par eksempler, så du ikke bliver skuffet over at anmelde en skade, som vi må afvise, fordi den ikke falder indenfor ulykkesdefinitionen.   

Eksempler på hvad ulykkesforsikringen dækker

  • Du kommer for tæt på en kantsten, så du vælter på cyklen og brækker armen.
  • Du spiller fodbold og bliver tacklet, så du får en knæskade.
  • Du går på fortovet, men snubler over en ujævn flise, så du falder og slår tænderne ned i fliserne, hvorved du får en tandskade. 
  • Du påkøres af en anden bilist, som overser dig, da du skal foretage et sving.
  • Du snubler ned af trappen og forstuver anklen.

Eksempler på hvad forsikringen ikke dækker 

  • Du bukker dig ned for at samle noget op fra gulvet og får ondt i ryggen
  • Du har overbelastet dine knæ ved hårdt arbejde
  • Du sætter dig ned på hug og får ondt i dit knæ
  • Du vågner om morgenen og har ondt i din skulder
  • Du besvimer på grund af sygdom, falder og slår tænderne ned i gulvet, hvorved tænderne bliver skadet (er dækket, hvis du har tegnet Ulykke Sygdom)
  • Du har drukket alkohol eller indtaget stoffer
Hvad koster en ulykkesforsikring?

Prisen på din ulykkesforsikring bestemmes ud fra flere forskellige faktorer:

  • din alder og bopæl
  • dit arbejde
  • dit valg af dækninger

I vores prisberegner kan du hurtigt og nemt se, hvad din ulykkesforsikring vil koste dig. Her kan du tilpasse din ulykkesforsikring så den passer til dig og din livsstil. Når du køber din forsikring online, får du samtidig onlinerabat.

Husk, at børn under to år er gratis medforsikret.

Se din pris på ulykkesforsikring
Hvad er mén?

Efter en skade kan man få varige helbredsmæssige følger også kaldet et varigt mén. Et varigt mén varer resten af livet. Jo mere alvorlig eller omfattende følgerne er efter en skade, jo højere er méngraden.

Méngraden defineres som 0-100 %. Jo højere méngrad, jo højere erstatning. Med vores ulykkesforsikring får du erstatning fra 5 % mén eller derover. Erstatningen beregnes ud fra forsikringssummen på policen. Får du fx en knæskade, der fører til et varigt mén på 5 %, vil du få udbetalt 5 % af din forsikringssum. Ved en forsikringssum på 1,5 mio. kr. vil erstatningen altså betyde, at du får 75.000 kr. udbetalt.

Méngraden kan først vurderes, når du er helt færdigbehandlet, og tilstanden ikke ændrer sig længere. Der går ofte op til et år efter ulykken, før det er muligt.

Vi vurderer méngraden ud fra oplysningerne i dine journaler, en funktionsattest (det er en test der vurderer din funktionalitet efter 1 år) eller en speciallægeerklæring. Méngraden fastsætter vi efter den vejledende méntabel fra Retsinformation.

Se méntabellen på Retsinformation.dk.

Hvad er forskellen på ulykkesforsikring og sundhedsforsikring?

Ulykkesforsikring og sundhedsforsikring bliver ofte forvekslet eller antaget for at dække det samme. Der er dog stor forskel på, hvad de to forsikringer dækker.

Ulykkesforsikring dækker dig, hvis du kommer ud for en pludselig skade. Noget der sker her og nu. Fx hvis du falder på din cykel og brækker en arm. Ulykkesforsikringen sikrer dig en kontant udbetaling, samt betaling til behandlingsudgifter som er forbundet til skaden.

Sundhedsforsikring dækker dig i tilfælde af sygdom. Med en sundhedsforsikring kan du springe køen over til det offentlige sundhedsvæsen. Sundhedsforsikringen gør også, at du kan du få behandling på private klinikker eller hospitaler, der har 14 dages behandlingsgaranti.

Det betyder, at din sygeperiode kan blive væsentlig forkortet, og at du derfor kan vende hurtigere tilbage på arbejde.

Hvordan får man en sundhedsforsikring?

En sundhedsforsikring kan både købes privat eller gennem arbejdsgiver. I dag får flere og flere personer tilbudt en eller anden form for sundhedsforsikring igennem sit arbejde. Hvis ikke du er en af dem, tilbyder vi en privat sundhedsforsikring. Se nemt din pris her

Hvilken type behandling kan jeg få erstatning til?

Med din ulykkesforsikring kan du få erstatning ved en skade efter en ulykke til en lang række behandlingsformer som fx:

  • fysioterapi
  • kiropraktik
  • psykologbehandling
  • akupunktur og zoneterapi
  • kranio sakral terapi
  • osteopati og behandlende massager
Dækker min ulykkesforsikring, hvis jeg har drukket alkohol?

Hvis du kommer til skade på grund af alkohol eller andre stoffer, er du ikke dækket af din ulykkesforsikring.

Hvad betyder det for min forsikring, hvis jeg skifter job?

Prisen på din ulykkesforsikring bestemmes bl.a. ud fra dit arbejde. Skifter du arbejde, skal du derfor kontakte, så vi kan sikre, at du får den rette pris. Du kan kontakte os på: 70 10 90 09 eller service@gjensidige.dk.

Skal jeg betale skat af erstatningsbeløbet?

Nej, du betaler ikke skat af den erstatning, du får udbetalt fra din ulykkesforsikring.

På samme måde er udbetalt erstatning som udgangspunkt kreditorbeskyttet, hvilket betyder, at en kreditor ikke kan kræve udlæg i erstatningsbeløbet. Har du brug for kreditorbeskyttelse, er det dog en god idé at tale med både din bank og med os ifm. udbetaling af erstatning, så vi sikrer os, at du opnår beskyttelsen. Du kan også se mere om kreditorbeskyttelse i Retsplejelovens § 513.

Skal jeg vælge dækning hele døgnet eller kun i fritiden?

Du kan vælge mellem hel- og fritidsdækning hos os.  Heltidsulykkesforsikring  Vælger du heltidsulykkesforsikring dækker din ulykkesforsikring dig døgnet rundt. Hvis du kommer ud for en ulykke på arbejdet, opnår du dækning fra både din ulykkesforsikring og arbejdsskadeforsikringen, hvis du også er forsikret på din arbejdsplads.

Fritidsulykkesforsikring En fritidsulykkesforsikring dækker dig kun i din fritid. Vi anbefaler, at du tjekker med din arbejdsgiver, inden du vælger en ulykkesforsikring, der kun dækker i fritiden.

Få et forsikringstjek

Lad os sammen sikre, at du har de forsikringer, der passer til dig.

Skal vi tage en snak?

Vi er her, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til dine forsikringer.

Bliv klogere på detaljerne om ulykkesforsikring

Betingelser I betingelserne kan du læse alle detaljerne om vores ulykkesforsikring.

Produktark I produktarket får du et hurtigt overblik over, hvad vores ulykkesforsikring dækker, ikke dækker og mulige tilvalgsdækninger.