Hop til indhold

Bilforsikring til unge

Står du som ny bilist og skal ud og have din første bilforsikring, eller kender du en ung som ikke har styr på sin bilforsikring endnu? Her får du nogle tips til, hvordan du som ung vælger den korrekte bilforsikring.

Få den rette rådgivning

Som helt ny bilist – og måske også helt ny forsikringskunde – kan det være svært at vide, hvordan man bør være forsikret. Skal man have en kaskoforsikring eller ej, og hvad med selvrisikoen?

Ofte starter researchen med, at man taler med familiemedlemmer og venner om deres erfaringer, eller man søger på internettet. Selvom der er meget værdifuldt at hente informationer via disse kanaler, er det en rigtig god ide at få en individuel rådgivning. Så er du sikker på, at du får en vurdering, som er baseret på lige netop dine individuelle behov.

Vælg bilforsikring ud fra dine behov

For at være bedst muligt forberedt i jagten på den rette bilforsikring, er det en god ide at have gjort sig nogle tanker om dit behov og dit forbrug.

Én ting er prisen på forsikringen, men det er også vigtigt, at du vurderer, hvad du har råd til at undvære i budgettet, hvis skaden sker. For det er et vigtigt parameter, hvis du på et tidspunkt får en skade, og du så skal betale selvrisiko. Vælger du fx en billig forsikring, som til gengæld har en høj selvrisiko, risikerer du måske, at en lille skade ender med at vælte hverdagsbudgettet. Derfor er det heller ikke altid en god ide at vurdere en bilforsikring udelukkende på den årlige pris, og du bør også kigge på de dækninger du får, selvrisikoen og på serviceniveauet hos de selskaber, du er interesseret i.  

Typisk vil forsikringsrådgiveren se på tre forhold, når dine behov skal afdækkes

  • Hvad er din bils værdi?
  • Har du haft bil i eget navn tidligere?
  • Er du ny bilist, og har du under 3 års kørselserfaring?

Din alder spiller ingen rolle for din pris

Ofte vil din bilforsikring være dyrere, hvis du er ung bilist, fordi du ikke har ligeså meget kørselserfaring. Faktisk er det helt normalt at betale en dobbelt selvrisiko, hvis du er ung bilist og eksempelvis kommer til at lave en skade. Sådan gør vi ikke. I stedet kigger vi på din kørselserfaring de seneste 3 år.

Jo mere du kører, des dyrere er din forsikring ofte En anden vigtig ting at tage stilling til er, hvor langt du kører om året. Det er i udgangspunktet dyrere at købe bilforsikring til en bil, der skal køre langt hver dag. Den typiske bil-pendler kører ca. 20.000 km. årligt, og jo mere du kører, des større er risikoen for skade. Derfor vil prisen selvfølgelig afspejle dette. 

Særligt for dig der er studerende

For en studerende, som i forvejen måske ikke har så mange penge, er det irriterende at trække penge ud af budgettet til forsikring. Som bilejer i Danmark er det dog et lovkrav, at du som et minimum tegner en ansvarsforsikring. Det gælder altså også for dig som studerende. Som studerende kan det være svært at få råd til en lækker ny bil. Derfor kan du i stedet vælge at købe en brugt, og måske endda gammel bil, og overveje helt at spare kaskoen væk. På biler hvis markedsværdi er lavere end 20.000 kr., kan det ikke nødvendigvis betale sig at betale prisen for en kaskoforsikring.Vi anbefaler dog ofte en kaskoforsikring alligevel, fordi den sikrer dig mod skader på bilen - uanset bilens alder. 

Kør med ro i maven med vores delkaskoforsikring Hos os kan du vælge en delkaskoforsikring, som er billigere end vores andre kaskoforsikringer - Kasko Basis, Kasko Udvidet og Kasko Premium. Med Delkasko er du dækket ved brand og tyveri, eller hvis din bil bliver skadet på grund af tyveri eller røveri. Delkaskoforsikringen er god til dig, der har en bil med en lavere markedsværdi, fx hvis den er købt brugt. På den måde kan du have ro i maven, selvom du kører i en bil, der ikke er helt ung.

Det kan anbefales at samle flere forsikringer i samme selskab, da mange selskaber, også Gjensidige, tilbyder 10 % samlerabat, hvis du fx samler bil-, indbo- og ulykkesforsikring. Se mere om vores fordele for samlekunder.

Når skaden er sket

Er skaden sket, og har du været involveret i en ulykke, er det vigtigt hurtigst muligt at anmelde det til dit forsikringsselskab, som herefter giver nærmere råd og vejledning om det videre forløb. Nogle oplysninger er vigtige, hvis din bil bliver påkørt, eller du påkører en person eller andre ting fx:

  • Dato, tid og sted
  • Modpartens navn, adresse, telefonnr. og bilens reg.nr.
  • Oplysninger på vidner (navn, adresse, telefonnr.)
  • Skitse over uheldsstedet og uheldet
  • Evt. billeder af uheldsstedet og skaderne på ting